Direktlänk till inlägg 8 januari 2014

Trollet i mig.

Av spuss - 8 januari 2014 12:29

Det är dagar som denna jag längtar tillbaka till Trollskogarna. Morgnar med ångestmagar, förmiddagar med ögon brännande av tårar, timmar fyllda med tankar och frågor om vad en ska göra av sig själv. Dessa dagar sticker det i mitt osynliga svansärr, min näsa vädrar efter lukten av jord och löv och mitt hår står på ända. Då vill jag springa ut i skogen, barfota, och leta upp min trollfamilj och leva deras liv.


Jag har börjat plugga till en tenta. Mina tankar fylls återigen av den ångest som veterinärstudierna bringar mig och jag har seriöst börjat överväga att hoppa av. Känns inte värt att lägga ner sin själ och stånga pannan blodig för en utbildning som leder till ett jobb som förvisso verkar helt ok men som säkerligen inte är mycket roligare än nånting anat. Är det då inte bättre att fortsätta jobba och sen hoppa på en utbildning som ger en möjlighet att ta sig till slutet med lite mer av en klackspark, visserligen få sämre lön men iallafall arbetsuppgifter som en kommer trivas med? Jag funderar på att plugga till sjuksköterska istället för veterinär. Har helt släppt den galna status- och prestigehetsen som tidigare bidragit till mina val. Nu handlar det om att överleva.


Min bästa vän säger åt mig att ta en sak i taget. Inte dra så på stora växlar. Jag kontrar med att det är såhär jag är och hävdar att det är mina stora växlar som gör mig till en så fantastisk person. 


Nu ska jag ta med mina fyrfota söner till skogen och ursprunget. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av spuss - 12 april 2017 09:24

Den svarta skärmen. Tangentbordet. Tystnaden. Spelar lite ukulele. Diskar lite disk. Lägger mig på sängen och luktar på hunden. Fågelkvitter. Framtidsdrömmar. Förväntan. Den svarta skärmen. Tangentbordet. Tystnaden. Kollar bilder i mobile...

Av spuss - 8 april 2017 12:41

Köksfönster. Kaffekopp. Hunden under bordet. Nyduschad. Huvudvärk. Måste klippa klor. Måste diska disken. Skicka några mail. En oansenlig dag. Men trygg. Den röda radion. Rösterna som talar. Polisrapporter. Gärningsman. Folk som lämnar blommo...

Av spuss - 4 april 2016 09:18

Det är inte nu det händer Inga vindar vänder Än är allting uppochner Det är bara oss vi ser Bränner ut oss på kontoren När vi avvisar personer Som vi inte vill ska bo här För vi bor här Ja vi bor här Och vi vill inte dela det Det som är v...

Av spuss - 27 oktober 2015 09:45

Sitter i ett väntrum på en privat vårdcentral och äcklas. För det första kallas väntrummet för lounge. Sen resten. De stora vitsvulstiga tyg- och ståltrådslampskärmarma i taket. Stora fyrkantiga fakeskinnmöbler som får det att lukta kemiskt. Pär...

Av spuss - 19 september 2015 17:36

Jag vill ta tillfället i akt o diskutera flyktingpolitiken Alla brotten mot asylrätten alla korrupta gränspoliser Alla tårgasröda ögon alla de fasansfulla skriken Alla överfulla båtar alla drunkningsliken Bilder på barn som spolats upp på land o ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Det coola med mitt trick. med Blogkeen
Följ Det coola med mitt trick. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se