Alla inlägg under juli 2009

Av spuss - 13 juli 2009 17:26

Det krånglar. Resan är trubbel, jobbet vill inte ge mig pengar, regnet är förjävligt, shemat är för glest. Ge mig framgång inte motgång. Vad ska man på en norsk fjälltopp att göra när det är alldeles för mycket folk som vill jobba här? Camp Reiseter i all ära, men kvinnan är här för att bygga en hög av pengar! 


God mat, en mage som mår bättre, en ryska som vill spela kort och en läkarstudent som bakar kakor gör det hela lite bättre. Vad vore livet utan sådana?



Av spuss - 11 juli 2009 14:20

Du min bästa vän i världen. Som vaggar mig i orden och stillar mitt stormande sinne. Vad vore jag utan dig? Är så glad att jag har fått en så fin vän i dig. Att allt som blev hemskt sedan blev så starkt och bra. Jag blir kvar i Uppsala, vi behöver inte trassla med Moses och framförallt ska vi hänga och göra fucking bästisgrejer. 

Av spuss - 10 juli 2009 22:30

Jag tænkte kvællen behøvde ett inlægg hær på tricket. Mycket har hænt, inte minst i min hjærna. Fick antagningsbeskedet igår. Efter så mycket slit och vånda var det læskigt som fan att øppna det. Till min besvikelse kom jag inte in på veterinær. Inte heller lækare. Men på psykolog! I Uppsala. Skønt att slippa flytta. Nice att børja plugga. Bli ræknad med, del i ett sammanhang. Framførallt få lite mental, intellektuell stimulans. Det har varit torka i skallen længe nog nu. Sjyssta førelæsningar, smarta seminarier, snygga classmates. Akkurat vad eg trenger no. Så om någon har problem i framtiden ær det mig ni må vænda er till. Två damer sade ikvæll att psykolog kommer passa mig utmærkt før att jag ær en så mjuk och førstående mænniska. Det ni. Eg koser meg.


Igår och imorse var det dock storm i hjærtat mitt. Otryggheten væxte, jag kunde inte ta vægen nånstans och alla de som jag behøver i tunga stunder var alltfør långt bort. Telefoner ger mig avsmak. Snælla ord ger mig mersmak. Ilska væxte. Tårar rann. Men jag tog mig samman. Tænkte ett steg længre. Jag kan nog klara mig hær en stund till. Och Reiseters-folket ær guld.


Av spuss - 9 juli 2009 14:32

Jag har läst ut Gunnar. Och längtar efter pappa. Han heter Gunnar. Vi har en urklippt seriestrip på anslagstavlan i köket hemma i lilla stugan. Det står två gubbar i dåligt väder. En dialog mellan dem:


- Varför gråter du min gosse?

-  För att livet är så Gunnar.

- Gunnar?

- Jag heter Gunnar.


 Jag tycker den är fin.Jag vill döpa min son efter pappa.

Av spuss - 7 juli 2009 14:39

Jag är rörd. Berörd. Ledsen. Glad. Har just lyssnat på fina unga Nour EL-Refai som var sommarvärd i P1. Charmen med norska fjälltoppar i kombination med streamad radio är inte de störningar som gör att det hackar hela tiden. Nej det är känslan av hur sjukt jävla fint det är att ligga i soffan här i huset, doftande av nyskurade golv och lyssna på Sverige.


Hennes öppningslåt var Nordman. Så sjukt bra. Sen Lars W och jag tänkte att samstämdheten var total. För jag tänkte att hon väcks av samma gapskrattskänsla som jag när hans röst kommer in. Att hon ser hur patetisk han är, vilket bra skämt osåvidare. Men efter två eller tre Lars-låtar till började jag tro att hon faktiskt gillar honom. Det måste väl vara ålderskillnaden. Ja det är just den. Att hon är född nittonhundraåttiosju. Jag får en smak av jäst bitterhet i munnen. Inte missundsamhet. Bara en längtan att också nå dit jag vill. Typ.


Ida. Jag erkänner att jag dissade Nour när du erkände din kärlek o totala attraktion till henne därför att jag blev sjukt svartsjuk. Nu kommer sanningen: Jag är såld, nedslagen, kåt, galen i henne precis som du. Nu ska jag också sätta en bild på henne i min kalender.


Så var det det där med de hemlösa kattkompisarna i busken. Död åt de jävla barnen som misshandlade och förstörde. Död åt elaka barn. Död åt föräldrar lärare vuxna som säger att det går över med åren men aldrig griper in. Död och förruttnelse åt elaka bortskämda äckliga ungar.


Jag älskar Nour. Jag älskar Sommar i P1. 

Av spuss - 6 juli 2009 13:32

Det är en liten tant som de som jobbar dag besöker som säger så roliga norska ord. Jag fick lära mig vettlepropp. Så säger hon om små barn. Vettle används till allt som är litet. Vettlepuss är liten katt och så heter grannens. Katt. Evy som jag jobbar natt med lärde mig något som de använder på samma sätt som vi använder lammkött. Alltså i syfte på unga människor som dejtar äldre. Som jag och D. Det är ordet för liten morell dvs körsbär och det var något som lät ungefär som knusling. Får fråga henne igen.


Idag ska jag bara vara med mig själv. Läsa skriva vila. Sen jobb inatt. Icke att förakta då lönen är hög och jag får betalt för att sitta i en sjukt skön fotölj och ömsom sova ömsom se på film ömsom springa på larm.


Norge is the shit.

Av spuss - 5 juli 2009 02:33

Endorfiner. Ær det så de kallas? Glædjepilarna i hjærnan min. Jag ligger i solen utanfør huset, lyssnandes till Tracy. Tænkandes på beskedet. Snart kommer det. Børjan eller mitten av juli sæger hemsidan. Antagningen. Nær jag tænker på det, på ett eventuellt glædjande besked pirrar det i hela kroppen. Jag ler i varje muskel, skrattar från botten av mitt hjærta. Och så går jag in och ser øver min ansøkan. Siffrorna lyser starkt. Tjugokommanoll. Stoltheten sprætter som en tupp i brøstet.


Ja ni, væntans tider ær fulla av hopp. And soon I'll know. 

Av spuss - 4 juli 2009 07:22

Det är för tidigt att vara uppe. Med snurrig skalle. Och mensvärk. Men sömnen är svårhittad och solen stark. In genom mitt fönster. Så många djur. Som lever rövare här uppe om morgnarna. Det är fint att vakna till men omöjligt att somna om. Igår kväll tänkte jag ta med mig en sovsäck upp till lammen. Mitt i natten. Tur att jag stannade. Festival Reiseter kallar vi det. Vårt lilla häng här uppe. Så fint. Så sjukt bra folk. Idag ska vi bada.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards