Alla inlägg under februari 2008

Av spuss - 9 februari 2008 20:25

Jag talade just med min syster, Ellen Dellen Doppe. Du. Jag saknar dig, så är det. Och jag önskar att jag kunde ha dig här, kanske i en låda under sängen fastän stor nog för att kunna bo i ändå. Så kunde jag plocka fram dig allt som oftast och vara syster så där som vi var när vi var små. Lekte med Barbie du vet. Jag lekte oftast väldigt porriga sexlekar, för sån var jag. Du med? Jag tycker vi ska ses snart. Önskar vi kunde ta en liten tripp till Ramundberget och åka bräda. Spela Risk. Basta. Äta kärleksmums.  Nora och Moses kunde följa med. De två som älskar varann sådär som vi alltid ville att våra barn skulle älska varandra. Som riktiga kusiner. Så där så att de ser fram emot att ses varje gång så att hjärtat bultar av glädje. Ungefär som vi när vi var små och våra kusiner på Annandag Jul. Och Påsk.


Nu flummar jag iväg. Bäst att hålla fast i något och fokusera på Melodi-ful-festivalen. 

Ok.

Av spuss - 9 februari 2008 18:43

Det är det här som är grejen. Att bo ihop med sin största bästa kärlek ever, påbörjat det som kallas för familj, bestämt sig och settled down. När Idan min bestämmer sig för att ge mig något fint och ordnar bästa fina kvällen med middag och sån där frukt-i-ugn-dessert. Som heter nåt på italienska men som uppfanns på nån krog i STHLM. Jag ville bara säga att jag älskar det.


Alla de som inte har det som jag hoppas jag ska finna lyckan. Jag står på er sida.


sPuss 

Av spuss - 8 februari 2008 13:45

Jag sitter här tråkad som ett får och tänker att jag hatar att va ensam. Jag önskar att vi bodde på Såggatan så att jag och Moses kunde gå till sälarna och prata bort dagen en stund. Men icke. Försöker döva tristessen med halvgod mat och en öl men jag får mest ont i magen.


I morse när vi hade följt andra mamman till skolan gick jag och M runt en sväng i stadsskogen. Den är inte ens i närheten så bra som slottskogen men den duger när man behöver gång i benen och lite luft. Vi träffade en väldigt fiiin tant med håruppsättning och sån där guld-blå, silkig sjal med hästskomönster kring halsen. Med sig hade hon sin hundra år gamla boxer Herman som Moses efter att ha skällt ut rejält en stund, låtsades var luft och började gråta för att han ville gå hem. Den fiiina damen var en sådan som gärna gärna pratar mycket mycket länge länge och ungefär fyrtio minuter senare kunde jag vandra vidare. Hon berättade under denna tåkalla stund att hon jobbade som chefsnånting på nåt djurförsökslabb när hon var ung och kom in på veterinär när hon var 43. Sen jobbade hon i arton år efter examen och kunde nu såhär i efterhand rekommendera yrket varmt för en så hundkunnig liten jänta som mig.  Jojagtackarja.


I eftermiddag/kväll ska vi ut och dricka skumpa på Smållan för att senare äta pub o dricka bärs och kanske om livet bär oss, gå på ÖG och dansa klubb.  Kanske kommer tråkklumpen smälta och förbytas mot ett rus och lite självförtroende. Tids nog vet jag.


Hejdå. 

Av spuss - 7 februari 2008 19:12

-Ska vi eller ska vi inte nu då? frågar Ida mig med halvt uppgiven röst.

Det handlar om att vi har pratat i över en timme om huruvida vi ska pallra oss iväg till den lilla kiosken här alldeles i närheten för att köpa festligheter inför kvällens gala, eller ej.

-Jo vi ska, men jag måste blogga först, svarar jag frånvarande.

Bloggen är fin att ha. Fin att skriva i. Fin att titta på och det är framförallt fint att se på besöksstatistiken och få det bekräftat för mig att någon okänd (läs några) går in och läser dessa ord. Vilka är ni?

Jag skulle kanske bli någor annat än veterinär. Eller jag menar, jag kanske kommer vara tvungen att inse fakta en dag, att veterinärutbildningen inte tänker välkomna mig med öppna armar, utan snarare skratta mig rakt i fejset och skrika "Du klarar aldrig det här! Dra nånannanstans fula dumma lazy-ass! Du är ingen riktig akademiker och vi vill inte ha såna som dig här!". Något i den vägen tänker jag mig. Fast jag tänker banne mig inte ge upp, missförstå mig rätt. Jag måste nog bara tänka ut en så kallad reservplan.

Kanske läkare. Eller journalist. Eller singer-songwriter á la Ane Brun. Fast det går nog inte.

Nä jag ska nog öppna ett hunddagis. Fråga Moshi och Leo. De tycker jag är proffs på det. Mina ständiga vapendragare. Tack för det.


Nu ska vi nog gå och köpa det där festliga trots allt. Det är ju ändå GAYGALA!!!


Av spuss - 6 februari 2008 10:04

Jag kom på det igår när jag och Ida pratade om det. Hur mycket jag saknar allt där nere; spårvagnar majorna slottskogen andra långgatan doften människorna . Friheten.


Jag önskar nog lite att det var där vi bodde nu. Outtalat och omöjligt men ändå önskat. Uppsala är en fin men lite stel stad. Akademiker, studenter, nationer, korridoren. I all ära. But still, a bit stiff.


När jag är färdigutbildad och lyckad ska jag ta ett lån och köpa den finaste lilla tvåan i Majorna till mig och min barnmorskefru. Och hunden och kanske barnet som kanske kommer när man minst anar.  


Men tills dess ska jag göra livet här uppe till det bästa vi har. Moses, jag och Leo ska idag tvätta, städa, handla och steka plättar tills Ida kommer hem. Jag tror det kan uppskattas. 

Av spuss - 3 februari 2008 21:28

Jag bor i Uppsala numera. I ett sånt där rum som jag lämnade för drygt ett år sedan för att söka lyckan i Göteborg. Jag återvände så småningom, och lyckan tog jag med mig.


Jag och Ida har börjat kolla på serin Gossip Girl och jag måste säga, vi är sålda. Som en drog stenar den oss där vi ligger i vår hundratjugosäng och drömmer om glamouren och intrigerna. En storstad där alla är vackra och lyckliga och alldeles alldeles gorgeous, som en sil rakt in i venerna. Så kamrater, lyd mitt råd och ladda hem underverket. 


Annars är det mycket hund i mitt huvud som vanligt. Idag flyttade Moses korridorsbrorsa Leo in. En chiahuahuahua som inte är större än en tånagel men oj helsike vad fin. Och Moses gör sitt jobb och uppför sig. Nästan iallafall. Det är svårt när de är så små. Och mer hund, jag saknar Tolv Blöta Tassar. Fast jag klarar mig.


Och nu skriver jag bara för att jag inte har något annat att göra när frun min fru går omkring och babblar med Karoliten. Helvete kvinna get back to bed så att vi kan se vidare på skvallerflickan!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards